Tejszínes burgonya
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 0.5 kg burgonya
- 0.5 liter tejszín
- 1 csomag szeletelt bacon szalona
- 20 dkg füstölt sajt
- 20 dkg sonka
- 5 dkg vaj
- Ízlés szerint ételízesítő, tárkony, bors, petrezselyemzöld
Elkészítés
Jénai alját kibélelem a szeletelt bacon szalonna felével. Erre teszem a nyers karikára vágott burgonyát. Sózom, borsozom, ezt ismétlem, amíg meg nem telik a tál, majd a tetejét ismét bacon szalonnával fedem be. Sütőbe teszem és majdnem készre sütöm. Eközben a sonkát vajon megpárolom, felengedem a tejszínnel és belereszelem a füstölt sajtot és összeforralom. Ezt a mártást ráöntöm a sütőből kivett burgonyára, megszórom petrezselyem zölddel és készre sütöm.
Megjegyzés
Savanyúsággal nagyon finom; gyors és laktató. A receptet "Jucó" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.