Tejszínes burgonya

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 0.5 kg burgonya
  • 0.5 liter tejszín
  • 1 csomag szeletelt bacon szalona
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • Ízlés szerint ételízesítő, tárkony, bors, petrezselyemzöld

Elkészítés

Jénai alját kibélelem a szeletelt bacon szalonna felével. Erre teszem a nyers karikára vágott burgonyát. Sózom, borsozom, ezt ismétlem, amíg meg nem telik a tál, majd a tetejét ismét bacon szalonnával fedem be. Sütőbe teszem és majdnem készre sütöm. Eközben a sonkát vajon megpárolom, felengedem a tejszínnel és belereszelem a füstölt sajtot és összeforralom. Ezt a mártást ráöntöm a sütőből kivett burgonyára, megszórom petrezselyem zölddel és készre sütöm.

Megjegyzés

Savanyúsággal nagyon finom; gyors és laktató. A receptet "Jucó" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.